2010. november 16., kedd

Póréhagymás marhasült


Csont nélküli marhalábszárat pácoltunk sóval, borssal, balzsamecettel, Worchestershire-szósszal, Vegetával és olívaolajjal. Éjszakára ment a hűtőbe. Reggel irány a serpenyő, kérget sütöttünk a húsdaraboknak, aztán póréhagyma-kísérettel egy cserépedényben a sütőbe költözött úgy három órára, 150-175 Celsius fokon.


Készült mellé csicsókapüré és chutney-val ízesített kuszkusz. Nem csalódtunk. A csicsóka méltatlanul mellőzött növény, tele fontos tápanyaggal. Erről bővebben itt.
Elkészítése pofonegyszerű: megfőzzük (kevesebb ideig tart, mint a krumpli megfőzése), meghámozzuk (főtt állapotban szinte leomlik a héja), pürésítjük, ízesítjük. Nem kell túlzásba vinni, kellemes, édeskés alapíze van, a marhahúshoz nagyon passzol. A kuszkusz főzést sem igényel, forróvizet öntünk rá, megszívja magát, és ízesítjük, tetszés szerint.

1 megjegyzés:

Creative Commons Licenc
A bejegyzésekben szereplő valamennyi fotó szerzői jogi védelem alatt áll és a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.