2010. november 16., kedd

Diós-magos kenyér


A kenyérsütés Richard Bertinet-vel kezdődött. Még az elején tartunk, úgy érzem, még olyan sok mindent kell kipróbálni... Az alaprecept Bertinet: Dough című könyvéből való, a mostani esetben a liszt egy része angol magos kenyérliszt (már "szárazon" olyan illata van!), és van benne dió is.

Hozzávalók:
200 g fehérliszt
300 g magos barnaliszt
10 g élesztő
10 g só
350 g (350 ml) víz
100 g dió

Az alapanyagok összekeverése után a tészta alapos kidolgozása következik (ahogy Bertinet mester tanítja). 1 óra pihentetés, majd formázás, majd megint 1 óra pihentetés. Légkeveréses sütőben sütöttem, ezért csak 230 C fokon, kb. 25 percig (és majdnem elfelejtettem, hogy rácsra téve kell kihűteni).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons Licenc
A bejegyzésekben szereplő valamennyi fotó szerzői jogi védelem alatt áll és a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.