Már régóta foglalkoztatott a sült citromos lencse gondolata, de valahogy sose került sor rá, meg nem voltam biztos abban, hogy a család többi tagja is rajongana érte. De eljött az újév és vele a várva várt apropó. Eredetileg úgy terveztem, hogy a klasszikus sólethez hasonlóan lassan fogom elkészíteni, és még szilveszter éjszaka berakom a sütőbe alacsony hőfokra, de szerencsére a szilveszteri buli annál jobban sikerült, mintsem ez eszembe jutott volna :))
Az ötletadó recepthez képest fő eltérés, hogy kerámia edényben sütöttem (és nem kuktában főztem), illetve hogy kifejezetten kevés húsféle van benne.
Hozzávalók:
50 dkg lencse (éjszakára beáztatva, feltételezem, enélkül is megpuhult volna, csak idő kérdése)
1 fej hagyma apróra vágva
5 gerezd fokhagyma összenyomva
só (2 kávéskanál)
bors
1/2 kávéskanál római kömény
1/2 kávéskanál koriandermag
1 babérlevél
kevés füstölt sonka felszeletelve
1 citrom
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése