2010. december 27., hétfő

Parmezános kukoricaleves

Itt az ideje posztolni a szentesti menüt. Kezdjük az első fogással, ami egy végtelenül gyorsan elkészíthető leves. Viszont annál finomabb. A kukorica alapvetően a nyár gyümölcse/zöldsége, de szerencsére télen is könnyen hozzá lehet férni, igaz, ilyenkor üvegbe zártan (de nem kell csüggedni, van nagyon klassz minőségű konzerv, pl. az üveges Bonduelle). Két üveggel dobtunk fel - levével együtt - egy fazékba, felforraltuk, sóval és borssal fűszereztük, rádobtunk két evőkanál vajat, sűrítettük 2 dl főzőtejszínnel, és hígítottuk kevés vízzel. Lepürésítettük, visszatettük a tűzre és végül reszeltünk bele parmezánt, ami a harsogóan édeskés kukoricaízt tompítja kicsit, és lágyan belesimul a krémes elegybe. Répaszálakat szórtunk a tetejére, amit hámozóval állítottunk elő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons Licenc
A bejegyzésekben szereplő valamennyi fotó szerzői jogi védelem alatt áll és a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.