2010. december 1., szerda
Mangalica flekken shiitake gombával és zöldsalátával
Semmi komplikált dologról nem volt szó, flekkent sütöttünk mangalica tarjahúsból és friss shiitake gombát pároltunk mellé, szigorúan egészben, a fantasztikus látvány kedvéért, és kizárólag alapfűszerezéssel (só, bors), ugyanis "kár lenne ezért a tehetséges gyerekért", mármint a fantasztikus (mogyoróra utaló) ízhatásért. Flekken és shiitake meglepően jó párosítás, kiegészítik egymást. A háttérben céklás zöldsaláta muzsikált. A flekken vonatkozásában érdemes elmondani, hogy az Univer tubusos (!) porfűszerkeverékének ízhatásával nehéz versenyezni, még ha a benne foglalt nátrium-glutamát kicsit riasztó is. De ez egy őszinte blog, és igen, ez a flekken most bizony ezzel készült. Az Univer már csak azért sem ciki, mert a legjobb reszelt csemege torma is ilyen márkajelzés alatt fut.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése