2010. december 1., szerda

Mangalica flekken shiitake gombával és zöldsalátával


Semmi komplikált dologról nem volt szó, flekkent sütöttünk mangalica tarjahúsból és friss shiitake gombát pároltunk mellé, szigorúan egészben, a fantasztikus látvány kedvéért, és kizárólag alapfűszerezéssel (só, bors), ugyanis "kár lenne ezért a tehetséges gyerekért", mármint a fantasztikus (mogyoróra utaló) ízhatásért. Flekken és shiitake meglepően jó párosítás, kiegészítik egymást. A háttérben céklás zöldsaláta muzsikált. A flekken vonatkozásában érdemes elmondani, hogy az Univer tubusos (!) porfűszerkeverékének ízhatásával nehéz versenyezni, még ha a benne foglalt nátrium-glutamát kicsit riasztó is. De ez egy őszinte blog, és igen, ez a flekken most bizony ezzel készült. Az Univer már csak azért sem ciki, mert a legjobb reszelt csemege torma is ilyen márkajelzés alatt fut.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons Licenc
A bejegyzésekben szereplő valamennyi fotó szerzői jogi védelem alatt áll és a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.