2011. július 10., vasárnap

Pavlova originale


Csokis változatban már csináltam, de a hagyományos, fehér verzióra csak most került sor. Várakozáson felül jól sikerült, amiatt is, mert teljesen más lett, mint a csokis! Sokkal légiesebb, habosabb lett a tészta, és a tejszínhabbal jópofa harmóniát alkot (míg a csokisnál inkább azért jó a tejszín, hogy kicsit lazítson a tömény sütin).

Hozzávalók:
6 tojásfejérje
18 dkg porcukor
1 evőkanál ecet (citromlé)
fél evőkanál vanília aroma
fél evőkanál keményítő

A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, mikor már kezd összeállni, apránként hozzáadjuk a porcukrot, és ezzel kemény habbá verjük. Végül mehet bele a többi hozzávaló is.Tepsibe, picit megolajozott sütőpapírral halmozzuk, nagyjából kör alakba, és elsimítjuk a tetejét.
A sütőt 180 C fokra előmelegítjük,majd mikor beletesszük a tortát, visszavesszük a hőfokot 140 C fokra. Ezen a hőmérsékleten sütjük 1 órát, majd a sütőben hagyjuk kihűlni (a sütő ajtaját kitámasztjuk konyharuhával). Én most este csináltam, és másnap estig ott pihent a sütőben.

A tálalás a hagyományoknak megfelelően, jó sok tejszínhabbal és málnával-ribizlivel történt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons Licenc
A bejegyzésekben szereplő valamennyi fotó szerzői jogi védelem alatt áll és a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.