Csokis változatban már csináltam, de a hagyományos, fehér verzióra csak most került sor. Várakozáson felül jól sikerült, amiatt is, mert teljesen más lett, mint a csokis! Sokkal légiesebb, habosabb lett a tészta, és a tejszínhabbal jópofa harmóniát alkot (míg a csokisnál inkább azért jó a tejszín, hogy kicsit lazítson a tömény sütin).
Hozzávalók:
6 tojásfejérje
18 dkg porcukor
1 evőkanál ecet (citromlé)
fél evőkanál vanília aroma
fél evőkanál keményítő
A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, mikor már kezd összeállni, apránként hozzáadjuk a porcukrot, és ezzel kemény habbá verjük. Végül mehet bele a többi hozzávaló is.Tepsibe, picit megolajozott sütőpapírral halmozzuk, nagyjából kör alakba, és elsimítjuk a tetejét.
A sütőt 180 C fokra előmelegítjük,majd mikor beletesszük a tortát, visszavesszük a hőfokot 140 C fokra. Ezen a hőmérsékleten sütjük 1 órát, majd a sütőben hagyjuk kihűlni (a sütő ajtaját kitámasztjuk konyharuhával). Én most este csináltam, és másnap estig ott pihent a sütőben.
A tálalás a hagyományoknak megfelelően, jó sok tejszínhabbal és málnával-ribizlivel történt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése