Volt itthon rengeteg ribizli + Fűszeres Eszter melegen ajánlotta a ribizlis pitét = nem volt mit tenni, a 36 fokos kinti hőmérséklet és a család tiltakozása ellenére bekapcsoltam a sütőt és megcsináltam a ribizlis pitét.
Megérte!
Szerintem sosem csináltam még sütit feketeribizliből, és egészen meglepő, ahogy a sütés során átlényegül, homogén, zselés állaga lesz. (Ha erre nem a szezon végén jövök rá.....)
Hozzávalók:
1/2 kg feketeribizli (lehet benne némi piros is)
1 tojás
1 citrom reszelt héja
2,5 dl joghurt
1,5 dl olaj
2,5 dl cukor
3,5 dl rétesliszt
1 csomag vaniliás cukor
1 csomag sütőpor
pici vaj/margarin
Ez a pite a fordítós süti fajtájába tartozik, azaz a 28 cm átmérőjű piteforma aljára sütőpapírt kell tenni és bekenni vajjal/margarinnal, erre jön a megmosott, leszemezett ribizli. Majd összekeverjük a tésztát, érdemes először a száraz hozzávalókat kimérni a mérőpohárral, én a joghurttal kezdtem, és utána minden beleragadt.... A tésztamasszát ráöntjük a ribizlire, és 180 C fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük. Ha kicsit kihűlt, kifordítjuk egy alkalmas tálra. Hát, ennyi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése