Mint arról már volt szó, a muffinok bevették magukat a konyhánkba. A csokis-céklás verzió után nálam ez következik a preferencia-skálán (a gyereknél viszont ez az első, a csokis neki túl keserű volt). Tökéletes módja a megbarnult héjú banánok hasznosításának.
Hozzávalók:
3 érett banán
10 dkg cukor
2 tojás
0,8 dl olaj
15 dkg liszt (jelen esetben fele Graham liszt)
6 dkg zabpehely
fél kiskanál szódabikarbóna
fél kiskanál sütőpor
csipet só
A banánokat villával összenyomkodjuk, majd a tojásokkal és a cukorral jó alaposan összekeverjük (robotgéppel). Ehhez adjuk apránként az olajat. A száraz összetevőket (liszt, zabpehely, szódabikarbóna, sütőpor, só) egy másik tálban összevegyítjük, és több részletben a banános keverékhez adagoljuk. A muffin formákba készített papírokba adagoljuk, és 160 C fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.
A banánokat villával összenyomkodjuk, majd a tojásokkal és a cukorral jó alaposan összekeverjük (robotgéppel). Ehhez adjuk apránként az olajat. A száraz összetevőket (liszt, zabpehely, szódabikarbóna, sütőpor, só) egy másik tálban összevegyítjük, és több részletben a banános keverékhez adagoljuk. A muffin formákba készített papírokba adagoljuk, és 160 C fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése