2012. augusztus 7., kedd

Clafoutis, encore

Megint clafoutis. Ezúttal egy másik receptet próbáltam ki, amelyre a sárgabarack nyomán bukkantam rá. (Kicsit későn kapcsoltam, majdnem lemaradtam a barackszezonról, de az utolsó pillanatban szereztünk egy rekesszel, és egy hétig azt ettük, minden formában...) Azt hiszem, kicsit jobb lett a végeredmény, mint a korábbi recepttel, szóval ezentúl ezt fogom használni.

Hozzávalók:

2 egész tojás + 1 tojássárgája
6 dkg cukor
egy csipet só
4,5 dkg liszt
1 dl tej
1,5 dl tejszín
1 káváskanál vaniliaaroma
2-3 evőkanál mandulaforgács
8-10 szem sárgabarack kimagozva, nyolcadokra vágva 

a tál kikenéséhez vaj

A hozzávalókat a megadott sorrendben (tojások, cukor,  só, + liszt, + tej tejszín és vaniliaaroma) összekeverjük, cél, hogy csomómentes, kb. palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Egy 28 cm átmérőjű sütőtálat kivajazunk, elrendezzük benne a sárgabarackot, megszórjuk mandulaforgáccsal, majd rá/közé csorgatjuk a tésztát. 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt sül meg. Picit összeesik ez is, miután kivesszük a sütőből, de ebben a nagy tálban ez kevésbé látványos, mint a kicsi szufléformákban.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons Licenc
A bejegyzésekben szereplő valamennyi fotó szerzői jogi védelem alatt áll és a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.